תחזוקת המחשב

במאמר זה אני מעוניין לתת טיפים על תחזוקת המחשב,נושא חשוב שאם תקפידו ליישם את הטיפים תוכלו להאריך את תוחלת החיים של המחשב.
לא פעם אני דומה לעשות השוואות בין הגוף שלנו למחשב שלנו על מנת להמחיש להמון לקוחות שיש המון דימיון…כמו שאנו מתחזקים את הגוף שלנו במזון והיגיינה ואורח חיים כך חשוב לתחזק את המחשב שלנו ותחזוקה נכונה של המחשב תמנע תקלות ובעיות שיכולות לצוץ בכל יום:

1.מיקום והיגיינה:

נשמע מצחיק אבל זהו שלא.למיקום המחשב יש חשיבות מאוד גדולה ויש להקפיד למקם את המחשב במקום מאוורר ולא חם מדי ובטח לא אטום.בתוך המחשב יש מס' מאווררים ביניהם המאורר של המעבד,של המארז של כרטיס המסך ושל ספק הכוח שלכולם יש חשיבות והמשותף להם הוא קירור.מחשב שהוא לא מאוורר יתחמם ויגרום לנזקים לחומרה וכמובן לירידה בביצועים ובמהירות העבודה. ניקיון המחשב בלחץ אוויר אחת למס' חודשים כולל ניקוי במגבון של הפלסטיקה ישמור את המחשב אסתטי ומתפקד לאורך שנים וללא רעשים והתחממות קבלים על לוח האם.
יש לבצע ניקוי בלחץ אוויר בתוך המחשה כאשר הא כבוי בכל החריצים וצלעות הקירור והמאווררים של המחשב עש שלא ישאר שום אבק.יש לזכור שמחשב מאובק מעלה את הסיכוי להתחממות ולקצרים על לוח האם.אחרי הכל,מדובר ברכיבים אלקטרונים שגם מתחממים.למשל,מעבד שלא מקבל את הקירור הנכון מגיעה לרתיחה תוך מס' שניות ואז המחשב נתקע/נכבה ואתם לא מבינים אפילו מדוע.

2.גיבוי חשמלי:

מומלץ באוד בעיקר בתקופת החורף או במקומות בהם יש הפסקות חשמל לעיתים קרובות להתקין אל פסק למחשב.
אל פסק הוא מכשיר שנראה כמו מצבר קטן שמגיע בד"כ בעוצמות של 650va ו 1200va תלוי איזה מחשב והתקנים אנו מחברים אליו והוא מחובר לחשמל באופן קבוע,במקרה שיש הפסקת חשמל אז המחשב עובר לקבל את המתח (החשמל) שלו מן האל פסק בלבד (כמו במחשב נייד) בד"כ למשך 10-20 דקות אלא אם כן החשמל חזר לפני.
זה מאוד חשוב שכן מחשבים ללא אל פסק שבאמצע עבודה נופל להם החשמל,ניזוקים בד"כ בספק הכוח ובדיסק הקשיח שלהם ואם מערכת ההפעלה נדפקת ו/או החומר נפגע זה מאוד לא נעים בייחוד שהיה אפשר למנוע את זה.

3.גיבוי נתונים:

גיבוי נתונים הוא נושא מאוד חשוב בתחזוקת המחשב וכשאני אומר גיבוי נתונים אני מדבר על לגבות את כל החומר החשוב לכם על גבי דיסק חיצוני ו/או על גבי ענן שזה למעשה דיסק שנמצא על שרת מרוחק.
חשוב לציין שגיבוי על דיסק חיצוני יכול להתבצע יזום על ידכם ע"י פעולה של "העתק הדבק" או ע"י תוכנה ייעודית שיודעת לבצע גיבוי מתוזמן על הדיסק הקשיח.חשוב לנתק את הדיסק החיצוני בסיום הגיבוי ולא להשאירו מחובר שכן הוא עלול להיות חשוף למכה פיזית,למכת חשמל,להידבקות בוירוסים וחבל.
גיבוי על ענן נפוץ גם כן ונעשה בד"כ ע"י תוכנה שרצה ברקע או באופן יזום.הרבה חברות מציעות גיבוי בענן בחינם עם הגבלה לנפח הגיבוי ומעל הנפח זה שירות בתשלום לדוגמא: google drive,Microsoft cloud,icloud וכו'… מומלץ לבצע גיבוי נתונים על שניהם ביחד.

4.עידכון מערכת הפעלה ואנטי וירוס:
 חשוב מאוד לשמור על מחשב עם מערכת הפעלה ותוכנות עדכניות כגון עדכון לתוכנת אנטי וירוס,עידכון למנהלי ההתקנים וכמובן למערכת ההפעלה מכיוון שישנם המון עידכונים קריטיים לתפקוד ורמת האבטחה של מערכת ההפעלה ושאר התוכנות.
מחשב שהוא מעודכן ישמור על היציבות וההגנות שלו בעידן בו כל יום מתגלים פירצות אבטחה ברשת.

5.פעולות של ניקוי,איחוי וסריקה:

בנוסף לפעולות התחזוקה הנ"ל שהזכרתי,רצוי לבצע אחת למס' חודשים שלוש פעולות בסדר הבא:

ניקוי קבצים זמניים ע"י תוכנה ייעודית כגון windows cleanup או ccleaner אשר מנקות קבצים זמניים וקבצי ג'אנק מן המחשב ומעבר לפינוי מקום גם משפרות את הביצועים של המחשב.
לאחר פעולה זו,מומלץ לבצע איחוי לדיסק הקשיח,פעולה זו למעשה מארגנת את הקבצים בדיסק הקשיח בצורה מסודרת ומאפשרת גישה מהירה יותר לקבצים ובכך משפרת את הביצועים והתחזוקה של המחשב.
הפעולה הבאה היא סריקה יזומה וכללית של מזיקים ווירוסים ע"י תוכנת אנטי וירוס לאיתור רוגלות ותוספות לא רצויות שמשתלטות על דפדפנים ועל תוכניות בהפעלה של המחשב.

Open chat
1
היי,
אני זמין בוואצאפ לכל שאלה
דילוג לתוכן